Mda....

Deci,vizitatorii,toti cei care intra pe blog,as vrea sa va rog ceva,din motivul ca blogspot a schimbat unele chestii pe site-ul lor,si din nu stiu ce motive,nu se mai incarca blogul de tot,unele aplicatii,post-uri,si asa mai departe, nu sunt disponibile ...
As ruga toti vizitatorii,ca pana rezolv aceasta problema,sa imi vizualizeze blogul,de pe un alt browser.Cel mai bun este Opera,dar si Mozilla.Le puteti descarca de aici :
--Opera - www.opera.com
--Mozilla - www.mozilla.com

Va multumesc pentru intelegere.

sâmbătă, august 09, 2008

Jocurile Olimpice de la Beijing 2008

mda.....
Ce sa zic,m-am uitat cu bale in gura la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008.

Ieri,8 august,a fost a XXIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vara.Ceremonia de deschidere s-a desfasurat pe stadionul olimpic din capitala Chinei si a durat aproape patru ore.

Vreau sa spun ca am fost atat de uimit,de ce poate fi acolo, si imi pare nespus de rau ca nu am fost acolo,in Cuibul de Pasare...

Organizatorii au avut o imaginatie atat de bogata,incat cred ca nu voi mai vedea asa ceva la nici o editie a Jocurilor Olimpice.
Atata grandoare cum am vazut in acele spectacole,m-a lasat pur si simplu uimit de ce poate realiza un om.

A fost o gala fascinanta, impinsa spre perfectiune. Ceremonia desfasurata pe Stadionul Olimpic din Beijing, supranumit "Cuib de pasare", a debutat cu spectacolul oferit de 2008 de percutionisti, care au avut la dispozitie tot atatea tobe. Apoi, pe axa centrala a capitalei Chinei au fost proiectati, din artificii, 29 de pasi, punctul final fiind acelasi "Cuib de pasare". Apoi, pe gazon au fost conturate din lumini cercurile olimpice, din care au coborat 20 de zane. Cercurile au fost apoi ridicate şi in arena a intrat un steag al Chinei, inaltat de soldati, in timp ce un cor format din 224 de persoane canta imnul gazdei JO-2008. Apoi, un glob imens, care cantarea nu mai puţin de 16 tone, a rasarit din centrul arenei, pe cele noua inele ale lui alergand 58 de actori.
A urmat defilarea celor 204 delegatii de sportivi, ordinea ţarilor fiind data de alfabetul chinez. Prima natiune reprezentata a fost Grecia, care a avut ca portdrapel pe judocanul Ilias Iliadis. Delegatia noastra a fost a 118-a care a intrat pe Stadionul Olimpic, in frunte cu portdrapelul Valeria Besee, capitanul echipei nationale de handbal feminin. Bese a fost insa singura handbalista prezenta la ceremonie. Absent a fost si lotul de caiak-canoe, care a plecat spre Beijing abia ieri.
Ultimul purtator al flacarii si cel caruia i-a revenit onoarea sa aprinda torta olimpica a fost Li Ning, un fost gimnast care a castigat trei medalii de aur, doua de argint si una de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. Prins de niste chingi, Ning a fost ridicat cu tot cu flacara deaspra arenei, facand un tur al arenei inainte de a aprinde torta olimpica, ce va arde pana la festivitatea de inchidere, la 24 august. Ceremonia de deschidere a JO s-a incheiat cu un impresionant foc de artificii, care a scaldat în lumina un Beijing in care se trecuse de miezul noptii.


Asa ceva,as vrae sa vad si in Romania,dar,nu cred ca cineva va putea sa depaseasca sau macar sa egaleze maretia,grandoarea pe care au putut sa o arate organizatorii.

M-au impresionat mult acei pasi,pe care i-au proiectat pe cerul Beijing-ului cu ajutorul artificiilor,si acea faza in care s-a prezentat istoria Chinei.

Mai jos aveti un link pe care daca-l accesati,veti putea vedea cateva fotografii de la deschiderea J.O. 2008.

[Pozele sunt luate de pe Internet,nu am drepturi asupra lor.]

http://picasaweb.google.com/BoGyB52/JocurileOlimpiceDeLaBeijing2008


Jocurile Olimpice de la Beijing 2008

Niciun comentariu: